Visie en doel

Zwerfafval en een afname van de biodiversiteit zijn wereldwijde problemen die ons allemaal aangaan.
De effecten van zwerfafval op milieu, dier en mens zijn immens. Het doel van Just Clean-up is een bijdrage leveren aan de strijd tegen zwerfafval. Wij zetten ons in voor een verbetering van de biodiversiteit. Wij willen dit doel bereiken door het verstrekken van informatie, organiseren van schoonmaakdagen en meewerken aan biodiversiteitsprojecten. Wij zijn er van overtuigd dat door het maken van de juiste keuzes in het dagelijkse leven iedereen aan dit doel mee kan helpen! Want alleen samen maken we de wereld een stukje mooier en schoner!

Onze visie is om op regionaal niveau (en vervolgens op landelijk niveau) een verschil te kunnen maken met betrekking tot het vergroenen en verduurzamen van de omgeving. Het is van belang om direct contact te hebben met vrijwilligers, partners en samenwerkingen. Onze hoofdtaak is ‘het schoonmaken van de bermen’. Een belangrijke note is dat we ons niet vestigen in één omgeving, maar in verschillende regio’s aan de gang gaan. Graag focussen wij ons in de toekomst op bewustwording en willen wij ons ook bezighouden met biodiversiteit van de leefomgeving. In onze visie is het van belang dat mensen uit verschillende groepen zich verenigen, zowel jong als oude en iedereen die een bijdrage wil en kan leveren aan onze missie, iedereen is onderdeel van het geheel. Samen maken wij de wereld een stukje mooier en schoner.

Ons doel is het werven van nog meer vrijwilligers voor onze zwerfafval (prik)dagen. Ieder individu is er toch weer één die een steentje bijdraagt. Daarnaast willen wij het aankomende jaar starten met een bijdrage leveren aan (verschillende) biodiversiteitsprojecten. Ook willen we dit jaar ons professionele netwerk uitbreiden. Daarnaast willen we het volume en de frequentie van onze informatieverstrekking verhogen. Denk hierbij aan: meer foto’s, filmpjes, blogposts, maar ook bijdrage aan webinars en/of andere manieren van voorlichting.

Onze visie en doel is niet bereikbaar zonder de samenwerking met verschillende partijen. Het gaat hier om lokale partijen zoals de wijkraad Grave-West en IVN Grave maar ook de gemeente Land van Cuijk en Helder theater. 
Wij zijn dankbaar voor deze, en andere partijen, die met ons samenwerken en ons steunen om onze visie werkelijkheid te maken. 

WhatsApp Image 2021-12-29 at 19.47.24
WhatsApp Image 2021-12-29 at 16.25.30 (1)
WhatsApp Image 2021-12-29 at 16.25.31

Eva Leeman (23-jaar)

Zoals hierboven al staat aangegeven is mijn naam Eva. 
Ik ben een 23-jarige studente aan de Universiteit van Kopenhagen. Hier ben ik bezig met Master Environment & Development. Aan de Universiteit van Wageningen heb ik de Bsc Internationale Ontwikkelingsstudies afgerond.
Vanuit mijn studies krijg ik veel te maken met vraagstukken rondom, onder andere, het milieu. 
Met Just Clean-up probeer ik een link te leggen tussen deze vraagstukken en acties die wij als consument kunnen ondernemen om hier een positieve bijdrage aan te leveren. 
Verder speelt de natuur zelf ook een grote rol in mijn dagelijkse leven en ga ik hier graag een gesprek met je over aan. 
Voor meer vragen, neem gerust contact op!

Hopelijk tot snel bij één van onze projecten 🙂

Max van Elsen (23-jaar)

Hallo allemaal.

Met trots ben ik mede organisator van Just Clean-up. Afgestudeerd Ecologie&Wildlife en huidig student Bos- en Natuurbeheer op hogeschool van Hall Larenstein in Velp. Naast dat ik student ben en natuur en milieu mijn passie is, heb ik ook de jachtcursus gevolgd. Dus buiten de studies ben ik ook actief in de groene sector. Ik houd mij voornamelijk bezig met de ecologische kant van de sector maar ook de natuur recreatie tak vind ik interessant. Met het perfect op elkaar afgestemde team van Just Clean-up gaan wij onze bijdrage leveren om de wereld net weer een beetje mooier te maken.

Max van Elsen

Vincie Gijsbers (23-jaar)

Hallo allemaal! 

Ik ben dus Vincie, een 23-jarige studente Communicatiewetenschap in Nijmegen. Mijn studie heeft geen directe connectie met milieu en duurzaamheid maar gelukkig krijg ik via mijn opleiding de tools om mensen te informeren en te bereiken. 
De aarde en onze leefomgeving zijn voor mij persoonlijk erg belangrijk. Mijn passie voor milieu en duurzaamheid zijn dan ook mijn drijfveren om met deze problematiek aan de gang te gaan. Ik kan uren door praten over waarom het zó ontzettend belangrijk is om jezelf in te zetten voor dit gezamenlijk doel maar daar is dit niet de plek voor. 
Ik ga graag met jullie in gesprek dus schroom niet om contact met ons op te nemen en ik zie jullie heel erg graag bij een volgende clean-up dag of een ander project. 

Tot snel, heel veel liefs!