Afvalinzameling Grave

Gisteren werden wij gewezen op een bericht uit de Gelderlander. Een bericht waarin Grave aangeeft zelf de afvalophaaldiensten te willen gaan regelen. Op dit moment wordt dit nog gedaan door particulieren maar door dit zelf als gemeente te regelen kunnen er kosten bespaard worden. Volgens het artikel betaald Grave nu 7 ton mee aan regionale afvalverzameling.
Het gehele bedrag dat door alle gemeenten betaald wordt zal het aankomende jaar met 50% procent toenemen. Nu vragen jullie je natuurlijk af ‘maar wat heeft afvalinzameling met zwerfafval te maken?!’. Nou, wij zien wel mogelijkheden wanneer er een andere manier van afvalinzameling komt 🙋‍♀️ Zo zou, wanneer de afvalinzameling vanuit de gemeenten geregeld wordt, er meer samenwerking kunnen zijn tussen de inzameling van huisafval en het tegengaan van zwerfafval. Het opruimen van zwerfafval zou misschien een onderdeel kunnen worden van de afvalinzameling🤷‍♀️ Mogelijk bespaard de gemeente geld door als de inzameling vanuit de gemeente geregeld wordt waardoor, wellicht, de strijd tegen zwerfafval nog beter gevoerd kan worden 😉
Hoe het precies zit weten wij natuurlijk niet aan de hand van één krantenartikel maar dat weerhoudt ons er niet van om nieuwe ideeën te bedenken om het zwerfafval tegen te gaan.
Hebben jullie ooit ook ideeën om zwerfafval tegen te gaan? Laat het ons zeker weten, vinden we alleen maar leuk 😊
Want samen maken we Grave, en de wereld, een stukje schoner en mooier!🌍
https://www.gelderlander.nl/…/grave-wil-de-rommel-zelf…/

12-11-2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *