Herfstrecepten 🍁

De herfst is in volle gang en daar horen lekkere, warme maaltijden bij.
Jaarlijks wordt er helaas ontzettend veel voedsel weggegooid, in Nederland gaat dit om ongeveer 2 miljard kilo per jaar! Nu zijn er kleine aanpassingen die iedereen kan doen om minder voedsel te verspillen. Wij willen  jullie hier graag bij helpen en daarom hier 3 herfstrecepten zonder voedselverspilling.

1.Geroosterde pompoenpitten

Weet jij ook nooit wat je met de pitten van een pompoen moet doen? Dit heerlijke recept laat je zien dat je ze heel makkelijk kan roosteren. Zo heb je een gezonde snack én hoef je de pitten niet weg te gooien. 
Wat te doen:
– Haal de pompoenpitten uit de pompoen en maak ze schoon.
– Kook de pitten voor ongeveer 10 minuten en dep ze droog.
– Kruid de pitten met bijvoorbeeld paprika poeder. Je kunt zelf kiezen welke kruiden je het lekkerste vind 🙂
– Voeg wat olie toe en rooster de pitten voor ongeveer 30 minuten in de oven. Vergeet ze niet halverwege om te draaien.

2. Knoflook boter

We hebben allemaal wel eens te veel knoflook gekocht. Een hele makkelijke manier om toch gebruik te maken van deze knoflook zodat je het niet weg hoeft te gooien, is om knoflook boter te maken. Optioneel: doe er wat groene kruiden bij voor nog meer smaak.
Dit recept kan met echte boter maar ook prima met vegan boter.
Wat te doen:
– Zorg dat de boter zacht is door deze ruim van te voren uit de koelkast te halen.
– Mix de boter samen met fijngesneden ( of geperste) knoflook. Dit kan met een vork of de mixer.
– Doe de boter in een bakje en leg het in de koelkast 🙂

3. Appelchips

Een manier om je appels langer te bewaren is om er appelchips van te maken. De appelchips is zoet en ook nog gezond!
Wat te doen:
– Snij de appels in dunne schijfjes.
– Voeg wat suiker en kaneel toe.
– Leg de schijfjes op een bakplaat en doe ze ongeveer 2,5 uur in de oven op 100 °C.

Hebben jullie nu ook een lekker recept dat voedselverspilling tegengaat? Laat het ons dan zeker even weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *