Nieuwe maatregelen rondom plastic wegwerp producten

Hallo lieve lezers,
Het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben. Achter de schermen zijn wij druk in de weer met voorbereidingen en andere zaken rondom clean-up Grave.
Hoe gaat het met jullie? Met ons gaat het in ieder geval goed!
Dit bericht heeft alles te maken met de titel 🔝 Naast dat er al verschillende maatregelen getroffen zijn met betrekking tot (wegwerp) plastic komen er vanaf juli 2021 een aantal nieuwe bij. Deze maatregelen hebben vooral te maken met het zwerfafval op stranden, bossen en openbare gelegenheden.
Een aantal maatregelen op een rijtje:
* Minder plastic on-to-go verpakkingen, zoals bekertjes en voedselverpakkingen.
* Doppen komen vast te zitten aan flesjes (denk aan een klik dop) zodat ook de dop automatisch ingeleverd en gerecycled kan worden.
* Ook worden de producenten in sommige gevallen verantwoordelijk gesteld voor zwerfafval in plaats van de consumenten.
Dit zijn een aantal voorbeelden van de maatregelen die zullen gelden vanaf juli 2021. Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar meer? Voor het volledige nieuwsartikel met de daarbij horende maatregelen klik op onderstaande link. 😊
Wij zijn er in ieder geval al erg blij mee! Binnenkort gaan we, met alle richtlijnen rondom het coronavirus in onze gedachten, weer aan de slag met prikdagen. Zodra hier meer over bekend is worden jullie op de hoogte gehouden. Blijf in de tussentijd veilig en gezond ❤️https://nos.nl/…/2338463-plastic-wegwerpproducten-ook…

01-07-2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *