Plastic swaps #verzorging

Overal zie je het nu verschijnen, alternatieven voor producten die normaal van plastic worden gemaakt. Bees wax paper, food huggers, alles van bamboe en shampoo bars. Met al deze alternatieven is het soms moeilijk om een begin te maken. Wij zullen je hier bij helpen door een aantal opties te geven waar je echt wat aan hebt. Hieronder hebben we wat ‘swaps’ op een rijtje gezet die te maken hebben met verzorging. 

1. Bamboe tandenborstel
Deze zul je vast ooit zijn tegengekomen, een tandenborstel gemaakt van bamboe. De haartjes zijn nog gemaakt van plastic maar de rest van de tandenborstel niet waardoor dit gewoon gerecycled kan worden. Bamboe is van zichzelf antibacterieel en  heeft een zelfreinigend vermogen wat super handig is voor een tandenborstel 😊

2. Herbruikbare wattenschijfjes
Jaarlijks gebruiken we zo’n 1500 wattenschijfjes per persoon. Deze watten zijn misschien wel gemaakt van katoen maar dit moet wel geproduceerd en gebleekt worden. Voor de teelt van katoen is bovendien veel water nodig en de wattenschijfjes zitten vaak in een plastic verpakking. Herbruikbare wattenschijfjes zijn zacht en makkelijk in gebruik. Na gebruik kun je gewoon in de wasmachine doen om ze steeds opnieuw te kunnen gebruiken.

3. Bars
Misschien maak je al gebruik van een shampoo bar maar heb je ook al een conditioner bar of een body lotion bar? De meeste douche producten zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in blokvorm. Dit scheelt veel plastic aangezien het product niet in een plastic verpakking hoeft. Kijk eens bij de collectie van Happy soaps en verbaas je over alle goede alternatieven die beschikbaar zijn. 

Hopelijk is de stap naar duurzame producten nu een stukje makkelijker geworden. Je hoeft niet van een op de andere dag allemaal nieuwe spullen te halen maar doe het in kleine stapjes. Is je tandenborstel aan vervanging toe? Neem een keer die bamboe tandenborstel mee. De natuur zal je dankbaar zijn 😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *