Supermarktchallenge

De week van 31 mei tot 6 juni is de Week Zonder Plastic.
Door middel van challenges gaan wij ons plastic afval die week, en daarna natuurlijk, zo veel mogelijk proberen te reduceren ♻.
De eerste challenge is de Supermarkt Challenge. Veel van het plastic afval in een huishouden is afkomstig uit de supermarkt, namelijk verpakkingsmateriaal. Nu heeft dit verpakkingsmateriaal zeker een functie maar met een paar tips kan je de hoeveelheid afval die je binnen haalt toch wat verminderen.
1. Plastic zakjes🎒
De meest voor de hand liggende tip is het gebruik van herbruikbare tassen/ zakjes. Wij nemen altijd katoenen tasjes mee voor onze boodschappen en kleine herbruikbare zakjes voor ons groente/fruit. Leg de tassen bij de voordeur of in de auto zodat je ze niet vergeet wanneer je boodschappen gaat doen 😊
2. Markt🍎
Bijna elk stadje of dorp heeft wel een wekelijkste markt in de buurt. Onderdeel van de challenge is om een deel van onze boodschappen op de markt te halen. Hier wordt, meestal, minder verpakkingsmateriaal gebruikt en dus minder plastic. Vergeet alleen niet om je herbruikbare tassen mee te nemen!
3. Seizoensgroenten en -fruit🥦🥦
Nu lukt het waarschijnlijk niet om al het groente en fruit van de week in één keer op de markt te kopen. Wanneer je groente en fruit in de supermarkt koopt, let dan op de producten die in het seizoen zijn. Deze producten zijn duurzamer omdat er vaak minder plastic omheen zit en ze vaak uit Nederland komen. Kleine afstand tot de consument = minder uitstoot = duurzamer.
Wij gaan deze week in ieder geval met onze herbruikbare tassen naar de markt, jullie ook?
Als je meedoet aan de challenge, laat ons dit zeker weten! 💪

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *