Verstrikt

Plastic (afval) heeft veel verschrikkelijke gevolgen. Zo gaan er jaarlijks een miljoen zeevogels, 100.000 zeezoogdieren, zeeschildpadden en ontelbaar veel vissen dood als gevolg van (plastic) afval. Dit gebeurt doordat de dieren het plastic eten maar ook doordat ze er vast in komen te zitten 😔. Dit gebeurt voornamelijk door visnetten die achter blijven in de zee maar ook ringetjes van flesjes of mondkapjes kunnen ervoor zorgen dat dieren verstrikt raken.
Hoewel dit een groot probleem is dat veel interventie vraagt om opgelost te worden, zijn er toch een paar kleine dingen die wij als consument kunnen doen😇.
1. Wanneer je plastic flesjes weggooit, knip dat het ringetje, waar de dop aan vast zat, door. Zo kunnen dieren hier niet in verstrikt raken als het toevallig in de natuur terecht komt.
2. Knip wanneer je een wegwerp mondkapje gebruikt hebt de touwtjes door. Nog beter zou zijn om helemaal geen wegwerp mondkapje meer te gebruiken maar een herbruikbare. Wij hebben een aantal berichten geschreven over mondkapjes dus bekijk die vooral voor meer informatie 😇
Dus houd je schaar in de buurt want alleen samen maken we de wereld een stukje mooier en schoner! 🌍

02-04-2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *