Vijf tips tegen verveling waar je gelijk het milieu mee helpt!

1. Natuurlijk zouden we als eerste tip willen geven: opruimen van zwerfafval.Dit is in de huidige situatie alleen ontzettend lastig. Het met je handen oppakken van afval moet je nu gewoon even niet doen en massaal naar buiten gaan is ook geen goede optie. Wel kun je met wat aanpassen toch iets doen om het zwerfafval tegen te gaan. 🤗De Litterati app bijvoorbeeld. Hiermee kun je aangeven wat voor soort afval je tegen komt waardoor het zwerfafval in de wereld beter in beeld kan worden gebracht. Doe dit wel alleen als je bijvoorbeeld de hond uit gaat laten of even een frisse neus gaat halen. Blijf voor de rest zo veel mogelijk thuis!
2. Knutselen met afval🎨
Knutselen is altijd een goed idee maar heb je ooit geknutseld met je afval? Zo maak je een portemonnee van een sap/ melk pak. Of lantaarntje met oude blikken. Met al die extra blikken die mensen in huis hebben, zijn zo in de zomer alle achtertuinen mooi verlicht!💁‍♀ī¸
3. TuinierenđŸŒŗ
Mooi weer = veel buiten zijn. Maar nu dit helaas niet zo makkelijk kan zijn we beperkt tot onze eigen achtertuin. Dit lijkt misschien saai maar hier is ontzettend veel te doen! Het aanleggen van een moestuin bijvoorbeeld of het planten van bij-vriendelijke bloemen. Het ziet er fantastisch uit en je helpt de bijen! 🐝Ook leuk om te doen is zelf een insectenhotel te maken. Breng het leven terug in je tuin en help de natuur.
4. Kleding kast opruimen 👗👔
Je bent zeker niet de enige als het opruimen van de kledingkast niet je favoriete bezigheid is. Maar nu iedereen wat extra tijd geeft, is dit het perfecte moment om eens flink door die kast heen te spitten. Vraag je bij elk item af of je dit echt nog nodig hebt. Minder kleding maakt het niet alleen makkelijker om ’s ochtends een outfit keuze te maken maar laat je ook zien dat je eigenlijk helemaal niet zoveel kleding nodig hebt. đŸ˜ŗVerzamel de kleding die je weg wilt doen en doneer deze, wanneer de winkels weer open gaan, aan het goede doel. De Reshare store in Nijmegen is hier een goede plek voor. Ben je daar dan toch? Kijk meteen even rond of je zelf iets leuks ziet, tweedehands winkelen is namelijk zo veel beter voor het klimaat. Online kan ook, kijk op united wardrobe of Vinted.
5. Informatie, informatie, informatie 🤓
Wil je gaan beginnen aan de 6e serie die je ook weer in twee dagen gaat bingen? Probeer een keer een documentaire te kijken of een boek te lezen over een onderwerp dat je altijd al interesseerde. Voor ons zijn dat natuurlijk documentaires of boeken die over klimaat en milieu gaan. We hebben een aantal voor jullie op een rijtje gezet die je gewoon op Netflix kunt bekijken:
– A night on earth-
Our planet-
Minimalism-
A plastic ocean
Op videoland:
– The nature of the planet
Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Laat ons vooral weten als je nog meer tips hebt of ÊÊn van deze bovenstaande dingen hebt gedaan! Tot snel en stay safe 🤗💕

03-04-2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *