Voedselverspilling

In Nederland wordt ongeveer 34,3 kg voedsel verspilt per persoon per jaar. Dit is natuurlijk hartstikke zonde maar heeft ook gevolgen voor het milieu😢. Het voedsel is namelijk wel al geproduceerd en is, in sommige gevallen, al de halve wereld over geweest om hier in Nederland terecht te komen. Dit alles kost onder andere veel water en uitstoot😲
Gelukkig kan ook hier wat aan gedaan worden. Met een paar simpele tips willen we jullie helpen om minder voedsel te verspillen 💪
1. Diepvries
Iedereen maakt wel eens te veel eten. In plaats van dit weggooien, kun je dit ook in de diepvries doen. Zo blijft het langer goed en kan je het makkelijk een andere keer eten, als lunch bijvoorbeeld 🥗.

2. To Good to Go
Wij zijn helemaal fan van de app ‘To Good to Go’. Op deze app worden namelijk voedsel pakketten aangeboden door winkels met producten die niet meer verkocht kunnen worden maar nog wel gewoon goed zijn. Download de app en kijk of er in de buurt pakketten worden aangeboden. Deze pakketten hebben trouwens meestal een leuk prijsjes, ook mooi meegenomen.

3. Recepten
Zien de worteltjes er een beetje zielig uit? Zoek dan snel een lekker recept op waar worteltjes in verwerkt zitten. Bij vele websites (Albert Heijn, Jamie Oliver etc.) kun je selecteren op een bepaald product en krijg je allemaal lekkere recepten met het geselecteerde product te zien😇. Bekijk ook eens ‘Max La Manna’ deze chef heeft zich gespecialiseerd in het verminderen van voedselverspilling. Hij deelt veel lekkere recepten waar je zelf nooit op zou komen 🤷‍♀️.
Hopelijk helpen deze tips. Elke keer wanneer je de zielig uitziende worteltjes toch opeet, maak je een verschil.
Alleen samen maken we de wereld een stukje mooier en schoner!🌍

23-03-2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *