World Ocean’s Day

Wist je dat er jaarlijks tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic in de oceaan komt??😱
Iedereen is op de hoogte van de plastic soup maar aangezien we hier in Nederland er niet dagelijks mee geconfronteerd worden is het makkelijk om de effecten ervan te vergeten. Makkelijk om te vergeten dat ook het plastic dat wij hier weggooien in de oceaan terecht kan komen. 😥
Vandaag is een dag om daar even bij stil te staan, het is namelijk ‘World Ocean’s Day’. Een dag om de zee te vieren die ons zo veel bijzonders biedt🌊. Om deze dag te vieren hebben wij twee documentaires uitgezocht!
1. Our planet – Coastal Seas en The High Seas
Deze twee afleveringen van ‘Our planet’ laten de wonderen van de oceaan zien. Laat je meenemen door de schildpadden of verken de diepe geheimen van de oceaan.

2. A plastic Ocean🥤
Deze documentaire is misschien niet zo magisch als ‘Our Planet’ maar zeker zo indrukwekkend. Deze documentaire is zeer interessant om te leren over de gevolgen van plastic in de oceaan maar kijk het niet als je zin hebt in een ‘leuke’ film.

Wij hopen dat iedereen vandaag even stil staat bij de wonderen van de oceaan. Dit kan op verschillende manieren, door de documentaires te kijken, geen vis te eten vandaag of simpelweg met iemand over de oceaan te praten!🌊🐟

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *